Hypotheekadviseur in Leiden

Aangesloten bij de NVM
071-5132443
info@oudshoornmakelaardij.nl
Volg ons op Instagram

Wil je weten wat de beste hypotheek voor jouw situatie is? Saskia van der Veer, onze Erkend Financieel Adviseur is dé specialist op het gebied van hypotheken. Zij kan je helpen om de hypotheek te vinden die het beste bij je past, nu én in de toekomst. Als onafhankelijk adviseur heeft Saskia toegang tot een uitgebreid scala aan banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Hierdoor kan ze het beste aanbod voor jou selecteren, niet alleen op basis van rentepercentages, maar ook op andere belangrijke voorwaarden.

Annuïteitenhypotheek

Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is dat je netto maandlasten in het begin lager zijn dan bij een lineaire hypotheek. Gedurende de gehele looptijd betaal je een vast totaalbedrag. Met een deel van dit bedrag los je de lening af. De rest is rente. In de beginjaren is het aflossingsdeel klein en het rentedeel groot. Tijdens de looptijd verandert dat. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel kleiner.

Het nadeel van een annuïteitenhypotheek is dat het rentedeel steeds kleiner wordt. Daardoor kun je steeds minder rente aftrekken. De netto maandlasten nemen dus toe naarmate de looptijd van de hypotheek verstrijkt.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je gedurende de looptijd elke maand een vast bedrag om de hypotheek af te lossen. Verder betaal je rente over dat gedeelte van de hypotheek dat nog niet is afgelost. Elke maand wordt dit rentebedrag dus lager.

Een lineaire hypotheek heeft in het begin hogere maandlasten dan een annuïteitenhypotheek. Ook bij een lineaire hypotheek is het belastingvoordeel elk jaar wat minder. Maar omdat je elke maand een lager rentebedrag betaalt, nemen je lasten wel af gedurende de looptijd.

Hypotheek vóór 2013

Is jouw hypotheek vóór 1 januari 2013 afgesloten? Dan mag je de hypotheekrente aftrekken, ongeacht de hypotheekvorm. Wil je weten wat er gebeurt als je een hypotheek van vóór 2013 oversluit of als je gaat verhuizen? Saskia van der Veer, onze Erkend Financieel Adviseur kan

Bije mensen die een hypotheek afsluiten

Hoe lang recht op hypotheekrenteaftrek?

Sinds 2001 mag je de hypotheekrente nog maximaal 30 jaar aftrekken. Dat doe je als je de aangifte inkomstenbelasting invult. Het aftrekpercentage is afhankelijk van de belastingschijf die voor jou geldt.

De termijn van 30 jaar gaat in op het moment van afsluiten van de hypotheek. Heb je vóór 2001 een hypotheek afgesloten? Dan is de termijn van 30 jaar begonnen op 1 januari 2001; die eindigt dus op 1 januari 2031.

Dateert jouw hypotheek van na 2012? Dan moet je de lening gedurende de looptijd afbetalen. Doe je dat niet, dan mag je de rente niet aftrekken.

Meer informatie?

Wij zijn er voor al jouw vragen

Een hypotheek is een ingewikkeld product. Al die percentages, berekeningen en voorwaarden. Voor de meeste mensen is dat niet direct een duidelijk verhaal. Bovendien gaat het om veel geld. Daarom vinden we het helemaal niet raar als jij veel vragen hebt. Voor al jouw vragen nemen we de tijd. Net zo lang totdat alles duidelijk is.

Wij zorgen dat alles klopt, tot achter de komma
Meer informatie

Maak een afspraak met onze erkend hypotheekadviseur

Ben jij van plan een nieuw huis te kopen? Overweeg je je huis te verbouwen? Of speel je met het idee om je hypotheek te wijzigen of een tweede hypotheek af te sluiten? Dan is het tijd om een afspraak te maken met onze erkende hypotheekadviseur, Saskia van der Veer. Bel ons op 071-5132443 en we plannen graag een afspraak met jou in.