Hypotheken en verzekeringen

071-5132443
info@oudshoornmakelaardij.nl

Sluit je een nieuwe hypotheek af en wil je de rente aftrekken? Dan heb je slechts twee keuzes: een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Annuïteitenhypotheek

Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is dat je netto maandlasten in het begin lager zijn dan bij een lineaire hypotheek. Gedurende de gehele looptijd betaal je een vast totaalbedrag. Met een deel van dit bedrag los je de lening af. De rest is rente. In de beginjaren is het aflossingsdeel klein en het rentedeel groot. Tijdens de looptijd verandert dat. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel kleiner.

Het nadeel van een annuïteitenhypotheek is dat het rentedeel steeds kleiner wordt. Daardoor kun je steeds minder rente aftrekken. De netto maandlasten nemen dus toe naarmate de looptijd van de hypotheek verstrijkt.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je gedurende de looptijd elke maand een vast bedrag om de hypotheek af te lossen. Verder betaal je rente over dat gedeelte van de hypotheek dat nog niet is afgelost. Elke maand wordt dit rentebedrag dus lager.

Een lineaire hypotheek heeft in het begin hogere maandlasten dan een annuïteitenhypotheek. Ook bij een lineaire hypotheek is het belastingvoordeel elk jaar wat minder. Maar omdat je elke maand een lager rentebedrag betaalt, nemen je lasten wel af gedurende de looptijd.

Hypotheek voor 2013

Is jouw hypotheek vóór 1 januari 2013 afgesloten? Dan mag je de hypotheekrente aftrekken, ongeacht de hypotheekvorm. Wil je weten wat er gebeurt als je een hypotheek van vóór 2013 oversluit of als je gaat verhuizen? Saskia van der Veer, onze Erkend Financieel Adviseur kan

Hoe lang recht op hypotheekrenteaftrek?

Sinds 2001 mag je de hypotheekrente nog maximaal 30 jaar aftrekken. Dat doe je als je de aangifte inkomstenbelasting invult. Het aftrekpercentage is afhankelijk van de belastingschijf die voor jou geldt.

De termijn van 30 jaar gaat in op het moment van afsluiten van de hypotheek. Heb je vóór 2001 een hypotheek afgesloten? Dan is de termijn van 30 jaar begonnen op 1 januari 2001; die eindigt dus op 1 januari 2031.

Dateert jouw hypotheek van na 2012? Dan moet je de lening gedurende de looptijd afbetalen. Doe je dat niet, dan mag je de rente niet aftrekken.

De beste hypotheek voor jou

Wil je weten wat de beste hypotheek voor jouw situatie is? Saskia van der Veer, onze Erkend Financieel Adviseur is dé specialist op het gebied van hypotheken. Zij kan je helpen om de hypotheek te vinden die het beste bij je past, nu én in de toekomst

Meer informatie?

Wij zijn er voor al uw vragen

Een hypotheek is een ingewikkeld product. Al die percentages, berekeningen en voorwaarden. Voor de meeste mensen is dat niet direct een duidelijk verhaal. Bovendien gaat het om veel geld. Daarom vinden we het helemaal niet raar als u veel vragen heeft. Voor al uw vragen nemen we de tijd. Net zo lang totdat alles duidelijk is.

Voor al uw verzekeringen

Schade aan uw woning of inboedel is helaas niet altijd te voorkomen. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor al uw verzekeringen. Naast woning gerelateerde verzekeringen zoals de inboedel- en woonhuisverzekering, geven we ook advies over andere verzekeringen. Bijvoorbeeld een reisverzekering, rechtsbijstandsverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering particulieren.

We werken als tussenpersoon Oudshoorn & Rijnland Hypotheken en Verzekeringen samen met een groot aantal gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen. Daardoor kunnen wij altijd een aantrekkelijke verzekering voor u selecteren. Maar bij ons krijgt u meer dan alleen een lage premie. Juist omdat we een klein kantoor zijn, kunnen we veel servicegerichter werken dan de grote maatschappijen. We kijken naar mogelijkheden en zoeken naar oplossingen. En bieden altijd een verzekering aan die aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften. Maatwerk dus! Echte aandacht voor uw persoonlijke situatie, dat staat bij ons centraal.

Meer informatie?

Samen onder één dak

Oudshoorn Makelaardij en Oudshoorn & Rijnland Hypotheken en Verzekeringen delen samen het pand aan de Sint Jorissteeg 4 in Leiden. Dit heeft veel voordelen. Heeft u een huis bij ons gekocht of verkocht, dan kunt u ook voor uw verzekeringen en hypotheek bij ons terecht.

Bent u nieuwsgierig naar onze werkwijze? Maak kennis met Viola Zuidweg-Muller, onze adviseur schadeverzekeringen. Bel voor een afspraak 071-5132443.

Meer informatie

Maak een afspraak met onze erkend hypotheekadviseur

De start van de verkoop begint vaak met een open huis. Gaat u een nieuw huis kopen? Of bent u van plan uw huis te verbouwen? Wilt u tussentijds uw hypotheek wijzigen off wilt u een tweede hypotheek? Maak dan een afspraak met onze erkend hypotheekadviseur Saskia van der Veer. Bel 071-5132443 en we plannen graag een afspraak met u in.